Снимки: Фейсбук, Bulgarian Air ForceЕкипажи от състава на българските Военновъздушни сили

...
Снимки: Фейсбук, Bulgarian Air ForceЕкипажи от състава на българските Военновъздушни сили
Коментари Харесай

България, Гърция, Румъния и САЩ започнаха общо учение Тракийска пепелянка 2022”

Снимки: Facebook, Bulgarian Air Force

Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили стартират от през днешния ден, 08 август 2022 година, осъществяването на задания в взаимната летателна подготовка “Тракийска пепелянка 2022 ”, в която ще вземат участие сили и средства от Кралските канадски военновъздушни сили, Военновъздушни сили на Република Гърция, на Румъния и на Съединени американски щати в Европа, оповестяват на фейсбук страницата си Въздушните сили на България.



В рамките на две седмици, в интервала от 8 август до 19 август 2022 година, в българското въздушно пространство ще се проведат взаимни полети и ще се извършват характерни за родовете авиация и Противовъздушна отбрана задания, чиято трудност ще нараства с хода на подготвителните дейности. Основна им цел е обвързвана с подготовка на силите за взаимно присъединяване в съдружни интервенции. 
От българска страна вземат участие военнослужещи от базата за Командване, ръководство и наблюдаване, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети AS-532 Cougar от авиобаза Крумово със задания по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна защита от състава на Военновъздушни сили и Сухопътни войски. 
F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка. Румънските и гръцки военновъздушни сили с техните F-16 ще организират полети с политане и кацане от своите бази за непрекъсната дислокация. 
Военнослужещи от състава на американските Военновъздушни сили ще обезпечават дейностите на авиацията на полигон Елена.
 „ Тракийска пепелянка 2022 “ дава благоприятни условия на страните да генерират богат опит при действително взаимоотношение в интернационална среда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР